Göteborgs Stadsmuseum, Skolplanschen »

Pågår: - 1/12 2019

Skolplanscher har blivit en trendig inredningsdetalj och populära samlarobjekt. Vackra bilder med ett nostalgiskt skimmer som går att hitta både på loppisar på landet och som dyra nytryck. Men en närmare titt visar mer än nostalgi. De är ofta idealiserande och ibland fördomsfulla.

Göteborgs stadsmuseum har en stor samling av skolplanscher och de skildrar inte bara forna tider och fjärran länder utan även dess samtid.

Skolplanscherna visas i två olika utställningar, en fysisk och en webbutställning. Båda utställningarna har möjliggjorts med stöd från Sällskapet för folkundervisningens befrämjande i Göteborgs stift. Källa Göteborgs Stadsmuseum. ackra bilder med ett nostalgiskt skimmer som går att hitta både på loppisar på landet och som dyra nytryck. Men en närmare titt visar mer än nostalgi.

Skolplanscherna visas i två olika utställningar, en fysisk och en webbutställning. Båda utställningarna har möjliggjorts med stöd från Sällskapet för folkundervisningens befrämjande i Göteborgs stift. Källa: Göteborgs Stadsmuseum. Foto Göteborg s Stadsmuseum. Konstnär Rudolf Tupy (1891–1973).

Museum1.se. Utställningar och museer i Göteborg och Västsverige
Copyright © 2016 Museum1.se. All rights reserved.
Utställningar,  Museer, Bloggar,  Om oss.