Aeroseum, Basutställningar                     »

Pågår: Tillsvidare

Här presenteras några av Aeroseums basutställningar.

Spioner Under Kalla Krigets dagar var spioner en viktig underrättelsekälla för främmande makt. Alla spionerade på alla. En utställning om kända Svenska spioner och hur de blev värvade av utländsk makt. Materialet är framtaget av SMHA (Sveriges Militärhistoriska Arv) och utställningen är producerad av Aeroseum.

Kalla Kriget I denna utställning får du svar på hur tidsepoken ”Kalla Kriget” började och varför denna tid är så viktig för utformningen av berget och för vår samtid. Utställningen speglar några av de viktigaste händelserna i Kalla Krigets historia.

Atombomben var det största hotet under Kalla Kriget. Denna utställning vill förklara lite om denna fruktade företeelse men också hur atomkraften kan användas i fredligt syfte.

Polisflyget Polishelkoptern är stationerad vid Säve flygplats. I utställningen ser du historien, utvecklingen och uppdragen som helikopterverksamheten vid Polisen har haft över tiden. Producerad av Polisen.
För information om fler utställningar läs mer på Aeroseums hemsida. Källa: Aeroseum.

Museum1. - Utställningar och museer i Göteborg och Västsverige