Bohusläns Museum, Spåren efter sjöfararna » 

Pågår: 16/3 - 1/9

Bohusläns Museum. Utställningar. Nu inviger Bohusläns museum en mindre utställning om de maritima ristningar man funnit utmed Bohuskusten. I de maritima ristningarna kan man se bomärken, initialer, årtal och kompassrosor som ett slags visitkort.
Men de berättar också en historia. Vilka spår lämnar en sjöfarare efter sig?

En grupp arkeologer från Bohusläns museum och Vitlycke museum arbetar med att studera inristningar, även kallat maritima ristningar eller sjörfararristningar vid naturhamnar i Bohuslän; 500 år gamla spår efter sjöfararnas besök. Källa Bohusläns Museum. 

Annons

Museum1.se. Utställningar och museer i Göteborg och Västsverige
Copyright © 2016 Museum1.se. All rights reserved.
Utställningar,  Museer, Bloggar,  Om oss.