Lidköpings Konsthall, Bea Szenfeld  & Stina Wirsén,  Papier »

Pågår: 15/6 - 25/8

I utställningen Papier möter Bea Szenfelds spektakulära pappersplagg Stina Wirséns lustfyllda bildvärld. I gränslandet mellan konst och mode möts de båda konstnärerna i en ömsesidig förkärlek för det analoga, för handens arbete och för det gemensamma arbetsmaterialet, pappret. Tillsammans skapar dom en värld där konstbegreppet utvidgas och kreativiteten är oändlig.

Bea Szenfeld, född 1972 i Polen, bor och verkar i Stockholm. Bea spenderade sin gymnasietid på De la Gardiegymnasiet i Lidköping där hon gick estetprogrammet. Hon har därefter utbildat sig på Beckmans designhögskola. Ingen har väl glömt Alice Bah Kuhnkes fantastiska kreation under förrförra årets Nobelfest som var signerad Bea Szenfeld. Beas papperskreationer var även en del av öppnandet av Eurovision Song Contest i Sverige 2016 och setts på artister som Lady Gaga och Björk.

Stina Wirsén, född 1968, bor och verkar i Stockholm. Stinas illustrationer spänner över vitt skilda fält, då hon gör allt från modeillustrationer till illustrationer i dagspress, barnböcker och offentlig konst. Stinas bildvärld är enkel i sin elegans samtidigt som den är expressiv. Hon har förmågan att fånga stora känslor i det lilla och hennes teckningsstil är omisskännlig, spontan och rättfram. Källa: Lidköpings Konsthall. Foto: Bea Szenfeld  & Stina Wirsén

Museum1. - Utställningar och museer i Göteborg och Västsverige