Göteborgs Konstmuseum, Världen omkring dig »

Pågår: 17/4 - 22/9

Konst kan få oss att vrida och vända på invanda föreställningar och se världen omkring oss på annorlunda sätt. Med utställningen Världen omkring dig. Nutida verk ur samlingen presenterar Göteborgs konstmuseum en utställning där konst från 1970-talet möter konst från vår tid.

En psykedelisk ökenvision, filmscenografi i rosa siden, ett jättelikt horn i amerikanska flaggans färger, gatukonst och gammalmästerligt måleri. Konst kan vara vacker, förföra och beröra, provocera och väcka känslor. Den kan få oss att vrida och vända på invanda föreställningar och se världen omkring oss på annorlunda sätt. Ibland vill den till och med förändra världen.

I utställningen Världen omkring dig. Nutida verk ur samlingen presenterar Göteborgs konstmuseum ett fyrtiotal verk som på ett eller annat sätt kommenterar sin samtid. Källa: Göteborgs Konstmuseum. foto: Hossein Sehatlou.

Museum1.se. Utställningar och museer i Göteborg och Västsverige
Copyright © 2016 Museum1.se. All rights reserved.
Utställningar,  Museer, Bloggar,  Om oss.