Göteborgs Stadsmuseum, ”424 – Hammarkullens natur” »

Pågår: 13/4 - 16/6

- Det känns jätteroligt att få ställa ut ännu en erkänd fotograf som tolkar och nyanserar bilden av Hammarkullen på Stadsmuseet, säger Karsten Bjergfelt, utställningsproducent.
Det är den tredje tillfälliga utställningen som visas i anslutning till museets uppmärksammade fotoutställning ”Jobba, leva, bo – bilder av ett samhälle” - som innehåller drygt 200 av Jens S Jensens dokumentärbilder från 70-talets Hammarkullen och Volvo.

Men medan Jensen porträtterade miljonprogrammet och dess invånare i en tydlig dokumentär berättartradition, fokuserar Hendrik Zeitler främst på naturen som omger husen, och blandar dokumentära och konstnärliga arbetssätt för att skildra miljön. Här avporträtteras inga människor, däremot spåren av dem.

- Spåren berättar om att ett bostadsområde är mer än en ansamling av hus, det finns alltid både en historia och ett sammanhang. Och just många förorters styrka är närheten till naturen, lugnet och tystnaden, säger Hendrik Zeitler. Källa: Göteborgs Stadsmuseum. Foto: Hendrik Zeitler.

Museum1.se. Utställningar och museer i Göteborg och Västsverige
Copyright © 2016 Museum1.se. All rights reserved.
Utställningar,  Museer, Bloggar,  Om oss.