Bohusläns Museum, RE:USE!                  »

Pågår: 25/5 - 29/3 2020

Den 25 maj inviger Bohusläns Museum  en utställning som konstruerats på ett sätt som aldrig tidigare gjorts. Flera meter bergvägg, självlysande alger och en enorm ihålig snäcka för filmvisning kommer att pryda Bävehallen på Bohusläns museum, vad som gör det speciellt? De är konstruerade av 3D-skrivare laddade med material framtaget av skräp och organiskt och nedbrytbart material främst från Bohuskusten och Västra Götaland.

I fokus står frågan vad skräp egentligen är och om vi kan föreställa oss en värld utan det. Här undersöker Bohusläns Museum skräpets historia, hur relationen mellan saker och människor kan se ut och vad som händer med våra prylar när relationen tar slut.

Vissa saker hamnar på museum, några på en loppis medan majoriteten slängs - i bästa fall på soptippen men alldeles för ofta på platser där det inte ska vara med stora konsekvenser för miljön. Anledningen till att just 3D-printing har blivit en integrerat i framställandet av utställningen beror på möjligheterna metoden har i att omvandla skräp till resurs, minska produktionssvinn och förbättra förutsättningarna att arbeta med cirkulära flöden. Konceptet gör utställningen världsunik i sin framställning. Källa: Bohusläns Museum. Foto: Pia Hansson.

Museum1.se. Utställningar och museer i Göteborg och Västsverige
Copyright © 2016 Museum1.se. All rights reserved.
Utställningar,  Museer, Bloggar,  Om oss.