Borås Konstmuseum, Paul Fägerskiöld   »

Pågår: 4/5 - 15/9

Paul Fägerskiöld tilldelades år 2018 Åke Andrén Stiftelsens konstnärsstipendium – ett av de största stipendierna i Sverige. För femte året i rad visas den vinnande konstnärens verk i en soloutställning på Borås Konstmuseum.

I sitt konstnärskap undersöker Fägerskiöld landskapsmåleriet och förhållandet till naturen i en tidsålder där människans påverkan har gjort tydliga avtryck på jordens klimat och ekosystem. Som underlag använder han sig av sitt personliga arkiv; fotografier och piktogram insamlade i hans egen omgivning och under resor. Hans storskaliga, monokroma målningar är fulla av symboler och historiska referenser, som tillsammans bildar ett nätverk av berättelser.

Paul Fägerskiöld (f. 1982) är utbildad på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och vid Akademie der bildenden Künste i Wien. Han har haft ett flertal separatutställningar på bland annat Moderna Museet i Malmö (2013) och på Peter Blum Gallery i New York (2016). Fägerskiöld bor och verkar i Stockholm och New York. Källa: Borås Konstmuseum. Foto Paul Fägerskiöld

Museum1. -Utställningar och museer i Göteborg och Västsverige